Wednesday, November 27, 2013

CALON...

Happy Besday to you,Happy Besday to you,Happy Besday to ATOI,Happy Besday to you..

Ya,
aku baru menyambut hari lahir ku yang ke-24 (still muda lagi,ye dok??)
24,satu jangka masa yang agak panjang
macam-macam yang telah aku kecapi dan rasai sepanjang tempoh itu..
ceritanya...
tiap-tiap kali balik kampung,soalan yang wajib ditanya oleh emakku..

''kamu bile nak kawin long??udah ade ke calonnye??meh pekeneikan kat mama''

ohhh,setiap kali aku balik,aku harus berhadapan dgn soalan itu.
mengapa??mengapa??mengapa??
mengikut perkiraan aku,
sudah 12 orang kawan sebatch aku waktu sekolah dulu dah kawin dan ramai dari mereka sudah bertunang...
sepupu yang sebaya aku pun sudah berkahwin dan anaknya sudah berumur setahun...

aku???

hmmm...
aku rasa kecil je setiap kali soalan nie menerjah dalam minda aku...
aku cakap dkt mak aku

''cukup umur along 28 tahun,along kahwin..kalau dalam tempoh itu along x dpt cari calon..mama carikanlah,along terima''...

maknanya,dalam tempoh  4 tahun,aku harus mencari si pemegang tulung rusuk aku...
pencarian itu sudah lama aku mulakan
tapi 
semuanya berakhir dengan hmmmm....
aku redha....

No comments:

Post a Comment